4 modalitati de promovare a afacerii cu investitii minime

metode promovare afacere
Pentru ca o afacere sa aiba succes aceasta trebuie sa fie cat mai bine planificata. Planificarea activitatilor de marketing, analiza pietei, conceperea produsului si a modului in care acesta va apare pe piata, estimarea cheltuielilor duc la o conturare cat mai clara a activitatilor si directiilor de evolutie a firmei. Planul de marketing face parte din Planul de Afaceri al firmei pe care se bazeaza insasi existenta firmei.

Cele mai uzuale metode sunt: promotii in cutia postala, intalniri fata in fata, vanzari din usa in usa, telemarketing, publicitate, site web, organizarea de evenimente si promotii, sponsorizari si parteneriate.

Planificarea activitatilor si crearea unei agende de lucru este foarte importanta in marketing. Incercati sa realizati o agenda de lucru pe luni, saptamani si eventual zile pentru fiecare segment de piata in parte si stabiliti care este perioada cea mai prielnica de abordare.

Cele 4 modalitati de promovare a afacerii cu investitii minime pe despre care voi vorbi in acest articol sun prezentate mai jos.

Flyere

Promovare prin flyere sau fluturasi publicitari.

Teoretic, promovarea prin flyer este o idee foarte buna. Este o cale in plus de promovare care nu este foarte costisitoare. O campanie de promovare prin intermediul fluturasului se realizeaza cu scopul de a mari vanzarile si implicit de a creste veniturile, dar si pentru a promova imaginea companiei.

Carti de vizita

Cartile de vizita sunt perfecte pentru o promovare rapida.

Ele reprezinta atat un instrument de promovare, cat si un element de identitate a companiei. Pentru o promovare rapida, nu uita sa inmanezi cartea ta de vizita la: intalniri, conferinte, workshop-uri, seminarii, training-uri sau orice fel de evenimente de afaceri.

Obiecte promotionale personalizate

Creste eficienta promovarii brand-ului propriu prin utilizarea de obiecte promotionale personalizate.

Exemple de produse personalizate: tricouri, sepci, brichete, pixuri, brelocuri, bannere, mesh-uri, agende, cani, scrumiere.

Promovarea brand-ului este foarte importanta cand vine vorba despre o afacere, drept urmare si obiectele promotionale trebuie alese cu grija.

Social Media

Retele sociale pot sa-ti trimita o tona de trafic catre afacerea ta, doar ai nevoie de un loc bun unde sa-ti pui linkul catre site-ul tau.

Sunt incluse Twitter, Facebook, Youtube, Flickr si blogurile.

Retele sociale – de ce sa le folosesti ca si companie?

  • Branding;
  • Esti acolo unde sunt clientii tai;
  • Trafic pe site;

Daca esti putin confuz in ceea ce inseamna strategia de marketing care ti se potriveste cel mai bine, in mediul online, iata cateva sugestii pe care orice antreprenor ar trebui sa le stie: Strategii de Marketing