Pluginuri pentru afişarea imaginilor în blog

Aşadar dacă aveţi un blog ce se bazează mai mult pe imagini, cum e Tehnic.net, aveţi nevoie de câteva pluginuri WordPress ce v-ar îmbunătăţi afişarea acestor imaigini.

Lightbox JS 2.0 (link)

Lightbox e unul din cele mai populare java script-uri rulate pe bloguri. Probabil şi voi aveţi în articole thumbnail-uri ale unor imagini mai mari cu link către imaginea în parte. Ei bine Lightbox afişează imaginea în aceaşi fereastră într-un mod inedit. Ca un exemplu am pus 2 imagini mai jos, daţi click pe ele.

Img1 Img2

Pluginuri asemănătoare cu acesta: Slimbox, Trickbox.

DGE Slideshow (link)

După cun spune şi numele, pluginul generează slideshow-uri, slideshow-uri destul de frumuşele. O chestie mişto e că slideshow-urile nu sunt flash iar imaginile din ele pot fi preluate dintr-un set Flickr, zoomr etc.

Slideshow

WP Simple Viewer (link)

Acest plugin generează o galerie flash pe care o puteţi introduce într-un articol, galerie flash destul de drăguţă. E mişto că puteţi genera galeri multiple, aşadar dacă vorbiţi de un eveniment, de o noutate puteţi genera şi o galerie cu imagini.

Galerieflash

Lazy Gallery (link)

Lazy Gallery e o altă galerie, nu flash, o galerie de imagini pur şi simplu. Aşadar dacă folosiţi WordPress pentru un portal (spre ex) şi vreţi o galerie de imagini aplicată portalului puteţi foarte bine să folosiţi acest plugin, să-l editaţi, să-l personalizaţi.

WP PT-Viewer (link)

Dacă rulaţi un blog foto pe WordPress şi mai introduceţi câteodată imagini panoramice pluginul ăsta vă poate fi de folos. El generează o aplicaţie în articole ce vă permite să vizualizaţi panorama mai frumos, o aplicaţie în genul Google Maps, cu zoom, cu navigare, foarte frumos.

Broken Images (link)

În cazul în care aţi pierdut o gamă de imagini sau se întâmplă să aveţi imagini lipsă acest plugin vă permite ca în cazul în care aveţi în articole imagini ale căror sursă e inexistentă să afişaţi o altă imagine sau un text cu un stil CSS în schimb.

NextGen Gallery (link)

Ultimul, dar nu cel din urmă, acest plugin după părerea mea e cel mai bun în cazul în care vrei să-ţi faci o galerie de sine stătătoare într-o pagină pe blog. L-am folosit pe un site ce rula WordPress şi-am fost pe deplin mulţumit, chiar dacă putea fi puţintel mai complex.

Pluginul generează o galerie pe categorii (cu descriere, cu poză dedicată categoriei), generează thumbnail fiecărei imagini, rulează Lightbox, e foarte bun. Singurul defect după părerea mea e faptul că nu poţi comenta fiecare imagine în parte, am trimis feedback, dacă e băgat în seamă sper să implementeze

Preluarea & Afişarea imaginilor din serviciile de image sharing

Majoritatea avem un cont flickr, un cont picasaweb, un cont photobucket. Aşadar, dacă nu beneficiaţi de un spaţiu extraordinar şi vreţi să folosiţi hostingul de la un serviciu de genul, există pluginuri ce vă fac viaţa mai uşoară.

Crossroads (link)

Crossroads e cel mai bun plugin (după părerea mea) de conexiune între Flickr şi WordPress. Vă permite să afişaţi ultimele imagini de pe flickr, dintr-un anumit set de pe flickr, vă permite să introduceţi galeri de imagini preluate de pe flickr în articole, galeri ce au integrate şi lightbox, comentarii Ajax ş.a.

Flickr Photo Album (link)

Pluginul acesta face treaba esenţială în cazul în care vă hotărâţi să găzduiţi imaginile pe flickr ci nu uploadându-le pe blog. Pluginul adaugă în căsuţa de upload din pagina de scrierea a articolelor un tab nou, flickr, unde apar ultimele imagini din contul vostru. De acolo introduceţi imagini.

Flickr

Pluginul vă permite să creaţi şi albume cu poze preluate din contul vostru de flickr. E foarte util şi ţinând cont de autorul lui (care are antecedente serioase) îl recomand cu încredere.

Slickr Ajax Gallery (link)

Un alt plugin foarte interesant. Introduceţi userul vostru de flickr şi vi se generează o galeria Ajax a pozelor din flickr, galerie categorisită după seturile voastre, galerie cu thumbnailuri şi Lightbox, galeria Ajax. Pentru o demonstraţie live a pluginului vedem pagina Gallery a autorului.

Flickr RSS (link)

Majoritatea folosiţi flickr ca un album personal, nu neapărat spaţiu de stocare a imaginilor din articolele de pe blog. Pluginul vă permite să afişaţi thumbnail-uri ale utlimelor imagini uploadate de voi pe flickr. Eu l-am folosit, funcţionează bine, puteţi personaliza afişajul, e ok.

Picasa Import (link)

Pluginul face acelaşi lucru ca şi Flickr RSS doar că pentru picasa, vă permite să afişaţi un număr de thumbnail-uri alte ultimelor poze uploadate de voi în albumul Picasa, uploadate într-un set din albumul vostru Picasa. La fel ca şi la Flickr Photo Album autorul a mai creeat pluginuri destul de bune, recomand cu încredere.

Pluginuri ce vă ajută la uploadul, organizarea imaginilor

Sunt şi pluginuri ce vă fac uploadul mai uşor – mai complex, ce vă ajută la organizarea şi personalizarea imaginilor, să vedem.

Image Manager (link)

Pluginul adaugă popup-ului prin care uploadaţi imagini o multitudine de opţiuni, vă permite să le uploadaţi direct, să daţi descrierea, stilul, clasa, dimensiunile şi alinierea dintr-un singur loc. După upload se deschide un alt meniu în care puteţi redimensiona, aveţi crop, rotire şi alte artificii destul de utile.

Imagemanager

iMax Width (link)

După cum îi spune numele, pluginul redimensionează imaginile mai late de un număr dat de pixeli, scutindu-vă astfel de o redimensionare manuală şi de riscul de a avea un design defect din cauza imaginilor din articole. Internet Explorer are ceva probleme, pluginul vă scapă de ele.

Marekki`s Watermark (link)

O altă necesitate, watermark-ul. Watermark-ul e aceea ştampilă pe care o puteţi aplica imaginilor, astfel încât să nu poată fi furate. Pluginul vă permite să afişaţi un watermark – o imagine (.png, .jpg) sau un text cu un font uploadat de voi într-o anumită parte a imagini.

Watermark-ul e aplicat tuturor imaginilor uploadate de voi prin uploaderul tradiţional. E foarte tare pluginul, l-am folosit şi eu.

WATERMARK

Pluginuri pentru imagini ca artificii în cadrul temelor

Şi într-un final ultima categorie de pluginuri WordPress pentru imagini, cele ce vă ajută la înfrumuseţarea, îmbunătăţirea temelor prin intermediul imaginilor.

Category Image (link)

Pluginul vă permite să uploadaţi o iconiţă pentru fiecare categorie în parte şi să afişaţi iconiţele în cadrul articolelor, arhivei. Deşi pare oarecum inutil în unele situaţii e destul de bun. Spre exemplu, dacă aveţi un blog culinar, o iconiţă pentru fiecare categorie de reţete e destul de utilă.

Post Avatar (link)

Pluginul vă permite să alegeţi o imagine fiecărui articol în parte, imagine ce poate fi afişată în dreptul articolului pe prima pagină, în arhivă, oriunde. Spre exemplu, dacă aveţi un site de ştiri ce rulează WordPress puteţi uploada o imagine ce să reprezinte ştirea şi să generaţi o arhivă ce să conţină şi această imagine. E foarte util pluginul.

Random Image (link)

Pluginul vă permite să afişaţi o imagine aleatorie din cele uploadate de voi într-un anumit director. Poate lucra foarte bine cu un plugin ce generează galerii de imagini.

Cam acestea sunt pluginurile. Mai erau unele ce ori rămăsese în paragină ori nu păreau compatibile cu WordPress 2.0+, aşa că nu le-am inclus deocamdată. Dacă mai apar, adaug pe parcurs.

Sursa Poti vedea si Plugins SEO pentru Wordpress, Plugins WordPress pentru Google Adsense , Pluginuri WordPress pentru AudioCasting si VideoCasting si Pluginuri WordPress pentru o administrare mai bună

4 gânduri despre „Pluginuri pentru afişarea imaginilor în blog”

Comentariile sunt închise.