Sloganul publicitar

Sloganul nu este un element la fel de important precum cele exclusiv vizuale, el fiind de multe ori schimbat, fiind elementul care defineste noile tendinte ale companiei. Spre exemplu, Coca-cola si-a modificat de-a lungul timpului sloganul (Enjoy, Always Coca-Cola, Intotdeauna Rece samd), in unele perioade chiar renuntand la acest element.

De asemenea, McDonalds a trecut printr-o campanie de modificare de slogan, trecand din “Te asteapta mereu”, printr-o “pauza” (pentru a face mai flexibila tranzitia) spre “I’m lovin’ it!”.

In concluzie, sloganul este un element ce reprezinta bine compania, iar modificarea lui imprima o oarecare dinamicitate, oferind detalii despre “planurile” marcii in discutie. Exista multe riscuri: un slogan bine ales
si care ramane neschimbat, este, in acest caz, foarte de preferat, pentru ca iti imprima o idee de soliditate, de seriozitate, de independenta si de statornicie, daca vrei, a brandului respectiv.

Am gasit pe net documentul din postul de aici (The Art of Self-Branding) si va propun sa-l parcurgeti daca sunteti interesati de domeniul creatiei de Brand, Identitate Vizuala, Logo etc

Publicitate

3 gânduri despre „Sloganul publicitar”

Comentariile sunt închise.