Comentarii pe bloguri

Comentarii în bloguri, comunitaţi – O bună strategie de obţinere de linkuri sunt comentariile şi participarea în discuţii legate de subiectele de pe nişa ta. Nu este de ajuns să ai doar un conţinut de calitate în articolele tale, vei avea nevoie şi de puţin self marketing, de realizarea unor legături cu alţi jurnalişti, bloggeri, antreprenori.

Comentariile pe bloguri do follow.

Caută pe internet liste cu bloguri do-follow, şi încercă să comentezi posturile care ţi se par interesante. Dofollow.ro deţine o colecţie de bloguri româneşti care nu au atributul „nofollow” la linkurile din comentarii. Majoritatea platformelor de blogging te lasă să pui şi un link odată cu comentariul. Atenţie însă la ancora folosită, mă îndoiesc că un admin va publica ceva de genu “Mâncare pentru căţei şi pisici”. Doar cei care comentează constructiv pe subiect şi care dau dovadă de bun simţ vor fi publicaţi.

Participă la discuţii pe forumuri şi adaugă link-ul tău în semnătură.

Foloseşte semnătura în aceste forumuri şi scrie un text în semnătură în aşa fel încât să atragă atenţia împreună cu un link către siteul tău. Dacă ai posibilitatea să foloseşti un Feed RSS în profilul tău atunci poţi să faci să apară ultimele noutăţi din blog lângă numele tău de utilizator. Link-urile care vin din semnătura de pe forum te ajută foarte puţin, threadurile forumului nici măcar nu au pagerank 0, au „unranked” de aceea forumul trebuie să aibe dofollow. Link-urile care vin din semnătura de pe forum îţi pot aduce trafic. Acum depinde şi de forum şi de ce postezi tu pe acel forum. Dacă ai numai posturi de genul : „ha ce tare ăsta” sau „bravo”, clar nu o să intereseze pe nimeni ce scrii tu pe acel forum. Link-urile care vin din comentariile de pe blog la fel ca la forum îţi pot aduce foarte mult trafic dacă ai comentarii pertinente (NU exemplele de mai sus) participă la discuţie, spune ceva interesant şi în acelaşi timp inteligent.

Articol realizat de Laurentiu VLAD în cadrul proiectului A1 ce implică participarea la discuţii pe forumuri şi arta conversaţiei pe blog (vezi organigrama) din campania Seo pentru viaţă. Supervizorul întregii campanii: Olivian BREDA. Manager de proiect: Adriana CEAUŞESCU

Publicitate

2 gânduri despre „Comentarii pe bloguri”

Comentariile sunt închise.