Cota de piaţă a serviciilor de căutare în Europa

ComScore.com a dat recent publicităţii o statistică privind cota de piaţă a serviciilor de căutare în Europa, pentru luna martie 2008. Statistica arată dominaţia clară a Google.com, responsabil de 19 miliarde de căutări în luna martie, reprezentând 79% din totalul pieţei de servicii de căutare din Europa.
Surprinzător, locul al doilea este ocupat de eBay.com, fără ca acesta să aibă un motor renumit de căutare. Probabil însă că apetenţa europenilor pentru licitaţiile eBay aduce portalului o cotă de piaţă de 3% din căutările europenilor în luna martie.
Pe locul al treilea se află motorul de căutare din Rusia, Yandex.ru, cu o cotă de piaţă de 2.2% din totalul căutărilor realizate de europeni. Imediat după Yandex.ru se situează Yahoo!, care are în Europa o cotă de piaţă de doar 2% în segmentul serviciilor de căutare.
În perioada analizată, 221,2 milioane de europeni au realizat în total 24,6 milioane de căutări, în medie 111 pentru fiecare utilizator. Finlandezii au avut cea mai mare activitate online, cu 143 de căutări pentru fiecare utilizator, urmaţi de portughezi, cu 128 de căutări per user, si englezi, cu 124 de căutări per user.

Articol preluat de pe Saptamana Financiara Online

Publicitate