Pluginuri WordPress pentru o administrare mai bună…

Dashboard-ul popular, cu albastru, e cam depăşit, are culori puternice, fără imagini, doar css, are meniul sus, meniu ce se mai îngrămădeşte câte odată. Sunt pluginuri ce ajută chiar mult:

Wp Tiger Administration

Primul din lista mea pentru simplu fapt că-l folosesc, şi chiar arată bine. Are culori calde, plăcute, o aranjare mult mai bună ca cea originală (părere proprie), iconiţe, imagini. Îl downloadaţi de aici, îl uploadaţi în wp-content/plugins/, îl activaţi şi totul e ok.

WP Tiger Administration Plugin

SpotMilk Admin Theme

Spotmilk păstrează aranjarea dashboard-ului original, dar adaugă un plus la aspect. Mie îmi place, dar nu îndeajuns să renunţ la Wp Tiger. Vine în două stiluri, negru şi albastru, îl descărcaţi de aici, ca la anteriorul uploadaţi în wp-content/plugins/, îl activaţi şi totul e ok.

Spot Milk Admin Theme

Altele – nespectaculoase

Ar mai fi şi altele, dar ori sunt doar mici schimbări, ori arată rău. Printre cele cu mici schimbări e AFD WordPress Admin Theme, care are doar css-ul schimbat. Îldownloadaţi de aici, mai departe ştiţi. Mai e de amintit WP Barunio, poate vă placă vouă, mie nu. Îl luaţi de aici.

Accesibilitate

Un alt aspect important în administrare. Sunt unele pluginuri ce-mi uşurează bine traiul de administrator, rearanjare, butonaşe şi altele. Să vedem:

Easy Admin Access

Debutez cu el pentru că îmi uşurează considerabil munca, deşi nu face multe lucruri. În blog, adaugă o bară în header cu linkuri rapide către secţiunile de administrare. Arată şi bine, stă fix, e numai bun pentru mine. Îl descărcaţi de aici, uploadaţi în wp-content/plugins, activaţi şi gata.

Easy Admin Access

>> O trebă asemănătoare o face şi Oceia Bar, singura diferenţă fiind butoanele din meniu, aranjate diferit, şi Links Widget”>Admin Links Widget, care pune linkurile de administrare în sidebar.

WP Admin Switcher

Pluginul ajută la administrarea mai multor bloguri. Aveţi o pagină unde adăugaţi blogurile, se face o conexiune şi schimbaţi administarea printr-o simplă listă. Foarte util mie. Îl descărcaţi de aici, apoi urmaţi rutina.

My Dashboard

My dashboard face din pagina de start din administrare o pagină gen iGoogle, sau mai pitoresc Neogen, o pagină ajax cu “cutiuţe” drag-and-drop în care adăugaţi adresa feedului preferat şi apar ultimele articole. Eu mi-am adăugat pentru fiecare blog feeduri de la site-uri de interes respectivului blog, şi pluginul ăsta mă cam împinge să renunţ la feedreader. E foarte bun. Îl descărcaţi de aici, uploadaţi şi activaţi.

My Dashboard WordPress Plugins

Plugin Installer

Pentru că mie îmi place mult să mă joc cu diverse pluginuri wordpress şi să instalez ceva util, am un plugin ce-mi face treaba. Instalează pluginurile, le administrează pe celelalte, are opţiunea de update automat al pluginurilor, totul e ok. Îl descărcaţi de aici, uploadaţi şi activaţi.

Cam astea ar fi. Mai erau altele în diferite liste, dar ori au fost abandonate ori nu au făcut autorii versiuni pentru wordpress 2.2, sau vor veni introduse în articole viitoare. Sper să nu fi ratat vreunul interesant, dacă am făcut şi ştiţi, un comentariu ar fi apreciat.

Mie îmi fac administrarea mai uşoară, sunt alte pluginuri wordpress fără de care nu aş putea bloga, sau cel puţin mi-ar fi extrem de urât.
Instalare plăcută, numai bine!

Sursa Poti vedea si Plugins SEO pentru Wordpress, Plugins WordPress pentru Google Adsense si Pluginuri WordPress pentru AudioCasting si VideoCasting

Alte resurse: linkuri externe
Lorelle administration plugins

WordPress Directory Administration Plugins

Publicitate

4 gânduri despre „Pluginuri WordPress pentru o administrare mai bună…”

Comentariile sunt închise.