Codul de etica SEO

Urmatorul cod etic seo este o traducere si adaptare a codului deontologic elaborat de Clay Bruce, o notorietate in domeniu.

In procesul informational prin care se doreste prezentarea calitativa a informatiilor relevante, intr-un format cat mai avantajos pentru utilizatorul final, si acolo unde specialistii SEO sunt contractati in asista si ajuta clientii sa obtina o pozitionare cat mai buna, noi(si toti cei care au un link catre aceasta pagina), aderam voluntar la urmatorul cod etic SEO:

Nici un prestator SEO nu va aduce pagube, in mod intentionat rau, site-ului clientului. Acest lucru inseamna folosirea(fara o atentie sporita) a tehnicilor care sunt cunoscute ca ducand la excluderea clientului din indexul motoarelor de cautare sau din directoarele web.

Nici un prestator SEO nu va incalca in mod intentionat vreo regula publicata a motoarelor de cautare sau a directoarelor web.
Daca regulile publicate de motoarele de cautare se schimba, lucru ce se intampla destul de des, prestatorul SEO trebuie sa ia masuri in concordanta cu acestea. Cand regululile aceste sunt neclare prestatorul SEO va cauta lamuriri si va astepta aprobarea din partea motoarelor de cautare, inainte de a folosite metodologii si tehnologii care sunt potential negative.

Nici un prestator SEO nu va pacali, nu va jigni sau aduce prejudicii morale, in mod intentionat, utilizatorului final. Orice persoana care utilizeaza motoarele de cautare in vederea obtinerii de informatii, si viziteaza un site pe baza pozitionarii acestuia in urma procesului SEO, nu va fi indus in eroare de catre informatiile oferite catre si de catre motoarele de cautare, nu va fi prejudiciata morala in momentul accesarii site-ului. Tehnici de genul „momeste si schimba”, prin care pagina nu contine informatii suficiente pentru cuvintele cheie optimizate nu sunt agreate.

Nici un prestator SEO nu va incalca in mod deliberat vreo lege existenta. Acest lucru se refera la copyright, trademark, servicemark sau legi cu privire la spam, deja existente la nivel de tara, conferatie sau international.

Nici un prestator SEO nu va prezenta informatiile de pe site-ul clientului in mod eronat. Printre aceste metode se numara cea a prezentarii de versiuni diferite a aceleasi pagini web, pentru diferiti clienti. Exceptie fac situatiile informatia necesita modificari din punct de vedere al browserului sau traduceri in mai multe limbi. In general, orice pagina HTML va trebui sa fie identica pentru acelasi tip de cerere de afisare.

Nici un prestator SEO nu va reprezenta, in mod eronat, un articol sau succes SEO ca fiind al acestuia. Ne referim la preluarea ca intreg sau partial a muncii altui prestator SEO si insusirea performantelor pentru aceasta. Prestatorul SEO nu poate creea copii la indigo, integrale sau partiale ale muncii altui prestator fara concensul acestuia.

Nici un prestator SEO nu isi va prezenta in mod eronat abilitatile, educatia, training-ul, standardele de performanta, certificarile, grupurile la care este afiliat, sau experienta. Aceasta include termeni cuantificabili legati de proiecte, performante din trecut, resursele companiei(legate de personal, echipamente sau produsele companiei), lista de clienti. Garantii se vor oferi doar asupra serviciilor asupra carora prestatorul are control.

Nici un prestator SEO nu va fi implicat in conflicte de interes fara informarea in prealabil a partilor. Ne referim aici la practica de a alege intre un client sau altul pentru acelasi domeniu de activitate, si alegerea celui care ofera mai mult. Toti clienti vor fi tratati in mod egal si vor beneficia de aceleasi eforturi din partea prestatorului de servicii de optimizare web.

Nici un prestator SEO nu va stabili termeni si asteptari nerezonabile fata de clienti. Aceasta implica acceptarea unui numar prea mare de clienti direct competitivi pentru anumite cuvinte cheie, si garantarea pozitiilor de top pentru toti acesti clienti. De asemenea trebuiesc oferite si limite rezonabile de timp, avand in vedere conditiile cunoscute pentru fiecare motor de cautare, site-ul clientului precum si competitia.

Toti prestatorii SEO vor oferi clientilor proceduri de rezolvare a disputelor. Acest lucru presupune publicarea adresei si a numerelor de telefon pe paginile web primare, includerea de link-uri catre o a treia parte care conciliaza conflicte, precum si includerea acestora in contracte.

Toti prestatorii SEO vor proteja confidentialitatea si anonimitatea clientilor sai cu privire la informatiile si itemii folositi in marturiile utilizate de prestatorul SEO. Toti angajatii prestatorului SEO sunt orientati spre protejarea informatiilor confidentiale care pot produce pagube clientului. Prestatorul SEO nu va trece la publicarea marturiilor sau a logo-urilor, fara aprobarea explicita a clientului.

Toti prestatorii SEO vor lucra cu toate cunostintele si resursele pentru obtinerea si pastrarea unei pozitii cat mai bune in motarele de cautare. Clientii vor contracta prestatorul SEO contra unei taxe pentru a obtine si pastra aceasta pozitie. Prestatorul de servicii SEO are obligatia sa foloseasca tehnologia si metodologia necesara pentru imbunatatirea pozitionarii clientilor si sa fie la curent cu schimbarile din tehnologia motoarelor de cautare, a competitiei, a site-ului web al clientului.

Suntem de acord si sutinem ferm acest Cod Etic al SEO.

stea cod etic

Publicitate