Servicii Google

Laboratoarele Google | Google Labs

Aici este locul in care puteti vedea,testa si ajuta la ultimele produse ale Google care sunt in faza BETA. De altfel Google e facut sa fie BETA tot, o filozofie a companiei spunand ca ei mereu imbunatatesc ce au facut.
Momentan Google lucreaza la Web Accelerator un serviciu care permite incarcarea paginilor accesate de pe serverul cel mai apropiat, pentru o mai buna viteza, Google Reader, un cititor de feed-uri RSS, Google Video pentru cautarea in programe si emisiuni video si TV, si Google Transit pentru transpunerea online a sistemului public de transport.

Servicii universale

In primul rand trebuie sa aveti un cont la Google. Nimic mai simplu. Aveti nevoie doar de nume si de adresa de mail. Pe cei de la Google nu ii intereseaza prea mult celelalte date pentru ca le pot deduce dupa comportamentul dvs ca utilizator. Stiu de unde intrati si pe ce situri navigati. Ce poate sa fie mai simplu pentru a primi exact reclamele de care aveti nevoie ? It’s damn good this business !

Alertele Google | Google Alerts

Un serviciu indispensabil pentru multi dintre noi. Alegeti termenii , alegeti cat de des sa vina raportul (zilnic, saptamanal, lunar) , alegeti categoria (Stiri, Web, Grupuri) si veti primi de fiecare data notificari despre termenii cautati. Astfel eu am setat Claudiu Gamulescu ca termen principal si de fiecare data cand scrie cineva ceva de mine pe web (si e indexat de Google) primesc pe email. Cred ca la fel de bine puteti sa va setati si voi numele vostru, numele companiei, numele … concurentilor. Astfel puteti sa va informati mai bine.

Primeste raspuns | Google Answers

Unul din serviciile pe care visam sa le implementez in Romania in 1999. Nu am avut forta si pe vremea respectiva nici mintea sa imaginez un astfel de sistem bine pus la punct. Exista doua modalitati sa folositi acest serviciu. Sa cheltuiti bani pe raspunsuri sau sa castigati timp raspunzand. Este cea mai buna oglinda a expresiei „timpul costa bani”. Pentru 2.5 USD vi se va raspunde la o intrebare in cca 24 ore de catre angajatii Google. Puteti licita si mai mult pentru un raspuns, antrenand astfel comunitatea. „What are the best Internet Advertising Companies in Romania?” Bid – 15 USD. Veti primi in maxim 10 ore raspunsul 🙂

Serviciul de cautare in Blog-uri | BlogSearch

Asa cum Google.com cauta in websituri si documente acest serviciu este dedicat blog-urilor. Un fenomen care a luat o asemenea amploare in ultimul an incat i s-a dedicat un motor de cautare de carte Google. Informatiile din Blog-uri sunt mai personale, mai calde, mai lipsite de tehnicile de optimziare obisnuite si mai directe. Deci per ansamblu mai calitative. Nu trebuie sa ocoliti blog-urile in momentul in care faceti o cautare net cat mai specifica.

Serviciu de cautare in Carti | Book Search

Un serviciu care ma face sa spun Wow ! Nu este un serviciu care sa il folositi insa in mod curent. Insa daca vreti sa cautati o referinta in una din cartile scrise in lumea asta (majoritatea sunt SCANATE si RECUNOSCUTE ca si caractere) folositi serviciul de la Google Books. Evident aveti si posibilitatea sa o comandati de la orice magazin online recunoscut de Google care comercializeaza cartea respectiva. O sa fiti foarte mirati de rezultate !

Cataloage de cumparaturi | Google Catalogues

Ca si vanzator poti sa iti pui catalogul tau de produse online. Esti o firma mica care nu stie multe cu Internetul dar care a facut la tipografie un catalog. Nimic mai simplu sa il pui online pe Google. Iti faci cont si il pui online , urmand ca rezultatele din el sa se vada la cautari. Ca si utilizator poti cauta produse in cataloage si sa le comanzi direct de la cei care au pus cataloagele cu produse. Important e ca nu am gasit NICI UN CATALOG ROMANESC online. Si cand te gandesti cat e de simplu …

Directorul Google | Google Directory

Oglinda a proiectului DMOZ. Face foarte bine unei companii sa fie aici. Asa ca este unul din primii pasi care trebuie facuti cand lansati un site. Submitul se face o singura data si dureaza pana la 8 luni. Nu e mult daca chiar vreti sa va construiti o prezenta solida online …

Cumparaturi Destepte Online | Froogle

Noi nu prea cunoastem acest serviciu dintr-un motiv foarte simplu > romanii nu prea cumpara online. Sunt convins ca in momentul in care magazinele romanesti online vor avea mai mare succes si vor intra cu continut in engleza pentru international vor fi nevoite sa se adapteze standardelor Froogle pentru ca potentialii cumparatori sa fie mult mai bine informati si sa aiba de unde sa aleaga. Mai mult de atat seriozitatea duce la o cotatie pana la 5 stele care atesta calitatea vanzatorului.

Grupurile Google| Google Groups

Prima data au fost grupurile de pe Yahoo. Apoi a venit si Google cu acest serviciu. Sunt servicii de comunitate in care se poate comunica cu oamenii pe arii de interes similare. De exemplu grup pentru outsourcing http://groups.google.com/group/Outsource?lnk=srgg care are peste 16000 de membri adunati cu un singur scop > sa faca bani din outsourcing. Aici va las placerea sa descoperiti acest serviciu avertizandu-va ca pentru a-l folosi corect sau in scopuri de afaceri va trebui sa va rezervati cel putin doua zile ca sa puteti sa il invatati pe dinafara.

Imagini | Google Images

Un serviciu de cautare in pozele de pe situri. Este foarte folositor mai ales celor care lucreaza mult cu vizualul sau care cauta fotografii pentru scopuri diverse. Nu insist mult pentru ca este un serviciu orientat mai mult catre profesionali care deja il cunosc.

Stirile Google | Google News

Un serviciu foarte util insa trebuie sa retineti ca content-ul stirilor este in engleza. Pentru a ajunge cat mai repede la stirile din Romania, sau mai bine zis livrate de surse din Romania cel mai bine ar fi sa facem cautarea asa „internet location:romania” . Mai mult de atat puteti sa va salvati fitre ca sa primiti stirile care va intereseaza pe mail sau intr-un flux RSS.

Cautari pe Domenii | Specialised Searches

De ce sa te mai chinui sa gasesti documente special doar pe o anumita organizatie ? E simplu ! Vrei sa cauti doar in materialele dintr-o universitate, un domeniu sau emisede un guvern anume ? Atunci trebuie sa folositi serviciile predefinite Google in acest sens. Daca doriti sa faceti un astfel de modul pentru unitatea voastra atunciva inregistrati si creati un domeniu a carui cautare puteti sa o promovati ulterior.
Linux
Universitati

Servicii Video | Google Video

Din punctul meu de vedere este unul din cele mai spectaculoase servicii Google. Face cautarea dupa fisiere video , pe care le ia si le aplica intr-un sistem propriu de streaming care pemite o vizualizare rapida si buna. Practic cautarea unei anumite stiri se va face si video incepand de acum incolo. Si pentru a fi mai simplu pentru webmasteri si bloggeri, mai nou poti prelua streamingul direct la tine pe site prin intermediul unui cod. Ce e cel mai simplu e ca puteti sa faceti singuri filmuletele care le uploadati pe marginea unui anume topic. Ca sa nu mai vorbim ca Blogurile sunt deja video .. . Lumea se indreapta incet catre un mare canal media. In concluzie e un serviciu care trebuie explorat major pentru ca poate aduce beneficii pe masura.
Download video-player-ul Google

si bineinteles ultima, insa cea mai importanta si cea care a facut Google celebru :

Cautarea Web | Google Search

Langa cautarea propriu-zisa aveti la dispozitie o suma de facilitati care poate inca nu le-ati descoperit :

Calculatorul Google

Daca in bara de cautare Google operati instructiuni matematice Google va da raspunsul .
Operatori :
plus +, minus -, inmultit cu *, impartit cu /, la puterea ^, restul dupa impartire % (8%6=1 rest 2 adica 8 impartit la 6), combinari de „choose” (4 choose 2 – combinari de 4 luate cate 2 ), radacina de ordinul x „th root of” ( 5th root of 100 radacina de ordinul 5 din 100), la suta din „% of ” 10% of 100 ), radacina patrata „sqrt”, sinus „sin”, cosinus „cos”, logaritm natural „ln”, logaritm in baza 10 „log”, factorial „!”,
Foarte util la preschimbarea masurilor. Mai ales cand ajungetiintr-o tara cu alt sistem metric. Incercati sa cautati :
5 kg in ounces
2 km in yards/miles
1 m in feet
c = viteza luminii

Convertorul valutar Google

Alta minune de instrument. Se folosesc mai multe expresii printre care „IN” si „MONEY”
1 euro in ron
1 euro in rol
1 euro in romanian money
2.2 USD per gallon in RON per litre

Definitii

program sustinut de Pricnetown
cautati cu define in fata si primiti definitia. valabil doar pentru termenii in engleza. Cel mai bun dictionar online ! define Internet

Linking

Cine face legaturi catre voi
link:www.ipsum.ro

––––––––
Servicii pentru USA

Google pe mobil | Mobile Google
DEMO

Vrei sa stii directiile catre destinatia finala fata de unde esti? Sau unde mananci o pizza? Sau cum sa faci o salata de pui ? Trimiti SMS si Google iti intoarce rapid raspunsul. Dupa mine e primul pas catre era roboticii din cartile SF. Doar trebuie sa intrebi si masina raspunde ce vrei. La un moment dat o sa iti spuna si „Stapane”

Localizare Afaceri | Google Local

Momentan doar pentru SUA si Anglia. Cauti un anume fel de afaceri si Google iti localizeaza firmele si iti da adresele exact si harta cum sa ajungi la ele.

Harti Goole | Google Maps


Autor Claudiu GamulescuSursa

Publicitate