Intrebari pentru un eventual client Seo, 10 sfaturi utile

Ar fi interesant sa creionam primele criterii de evaluare a unui site, printr-o serie de intrebari, inainte de a presta serviciile de optimizare pentru un anumit client. Aceste informatiile despre site, care sa va ajute in a va putea aprecia munca si sa puteti negocia un pret, sint impotante si trebuie sa le cunoasteti bine inainte de a incepe prestarea de servicii SEO.1. De cat timp exista clientul pe internet cu alte site-uri?
2. Ce vechime sau varsta are site-ul pe care urmeaza sa il optimizati?
3. Clientul a mai avut colaborari si cu alte persoane/firme din domeniul SEO?
4. In cazul in care a mai colaborat cu alte persoane/firme SEO, cum s-a incheiat colaborarea/angajamentul si daca acesta s-a incheiat in conditii bune?
5. Care e bugetul lunar al siteului si care sint modalitatile de plata? Intrebare cam delicata care ar putea distruge intelegerea…depinde de ideile si viziunile clientului si modul in care o formulati.
6. In ce scop e facut site-ului, ce teme trateaza, carui public se adreseaza, ce modificari sint acceptate?
7. Ce perspectiva si ce asteptari ar trebui sa aibe site-ul dupa aceasta campanie de optimizare?
8. Detine un designer Web propriu, cine va dezvolta site-ul, cine scrie textele?
9. Ce strategii de marketing are in gand pentru acest site?
10. Ce parere are despre concurenta si ce apreciaza sau detesta la site-urile lor?

Dupa ce aveti o imagine a potentialului pe care clientul il detine, puteti hotara daca veti lucra sau nu, pentru acest client.
Multi dintre clienti incearca sa obtina gratis sfaturi pentru proiectele pe care le detin. Puteti doar sugera unele lucruri, ramanand ca greul sa va revina dumneavoastra, astfel incat nici el nici dvs. sa nu aveti nimic de pierdut din aceasta afacere si sa va puteti justifica munca.

Un alt sfat utile este acela ca ar trebui sa nu intersectati munca pe care un web designer o face pentru un site, cu partea de optimizare si cu munca dumneavoastra. Unii web designeri ce lucreaza pentru unele firme, incearca prin specularea naivitatii, sa invete pasii in SEO, astfel incat urmatorul eventual proiect de optimizare sa se faca fara dumneavoastra.
Specificati clar ceea ce aveti de facut si ceea ce puteti impartasi cu eventualii asa zis colaboratori.

Nu acceptati modalitati neconcurentiale sau neortodoxe, din punctul de vedere al SEO, fata de adversari/competitori. Modalitatile ce nu au etica pot fi raportate si astfel puteti fi trasi la raspundere pentru aceste greseli.

Explicati garantiile SEO pe care le puneti la dispozitie pentru a realiza si a duce la bun sfarsit proiectul. Stabiliti date concrete de infaptuire.

Lasati loc de buna ziua dupa terminarea unui proiect, nu se stie niciodata, valabil pentru orice proiect.

Publicitate