Flash in procesul de optimizare web

Mult timp s-a crezut (si partial chiar asa este) ca aplicatiile de tip flash nu sunt SEO friendly din cauza ca motoarele de cautare au probleme in intrepretarea codului de acest tip, insa si din cauza deficientelor in ceea ce priveste accesibilitatea web.

In prezent, exista posibilitatea de a crea site-uri web cu continut flash seo friendly si fara a afecta accesibilitatea site-ului. Procedeul se refera la inlocuirea font-urilor cu probleme de interpretare precum si a imaginilor cu aplicatii de tip flash. In cazul in care utilizatorul are extensiile de flash si java dezactivate, site-ul apare ca si cum nu ar avea astfel de cod in sursa paginii. Denumirea acestui procedeu este la randul ei sugestiva: flash replacement si image replacement pentru fonturi speciale si, respectiv, pentru imagini.

Fonturile care apar in mod normal pe o pagina sunt inlocuite cu fonturi definite in aplicatia flash iar imaginile statice sunt la randul lor inlocuite, tot cu ajutorul instructiunilor css, cu bannere realizate in acelasi program. In cazul in care optiunile mai sus amintite sunt dezactivate sau blocate, utilizatorului i se afiseaza site-ul fara inlocuirile despre care vorbeam. Site-ul va fi citit in aceeasi maniera si de catre motoarele de cautare.

Mentiune! Cand se utilizeaza acest procedeu este bine sa se aiba in vedere o anumita limitare:

  • Nu inlocuiti in totalitate fonturile unui site cu substitute flash! Veti avea surpriza ca viteza de randare va fi echivalenta cu aproximativ 30 de secunde pe o conexiune rapida de internet. Ideea de baza este inlocuirea antetelor, a textelor importante din cadrul unui site, restul este bine sa ramana neschimbat.
  • Aceeasi remarca si in cazul imaginilor. Desi procesul de inlocuire se realizeaza local el nu dureaza mai mult de 1 secunda fiind astfel imperceptibil utilizatorului. Datele se schimba in momentul in care se inlocuieste o cantitate insemnata de text sau imagine.
Publicitate

Un gând despre „Flash in procesul de optimizare web”

Comentariile sunt închise.