Pay per Click Tools

Daca nu ai rulat nici odata o campanie Adwords iti pot recomanda sa incerci Google AdWords. Ai observat ca o parte care ia foarte mult timp este aceea in care se alegi cuvintele cheie. Exista doua posibilitati pentru a trece de acest pas: te gandesti la o serie de cuvinte, iti storci creierii si ajungi la un rezultat mediocru sau folosesti unelte special create pentru keyword research.

Google Adwords KeyWord Tool

Cea mai buna alegere in cazul in care folosesti deja Adwords este Google Adwords KeyWord Tool, aplicatia de sugestii de cuvinte cheie de la Google. Este folositoare prin faptul ca arata pe langa sugestiile de cuvinte cheie volumul de cautari in ultima luna, numarul de competitori pe expresia respectiva, tipare de cautare(trends) in ultima perioada si multe altele.

Folosind aceasta unealta poti descarca rezultatele in format Excell, CSV si text.

Overture Keyword Inventory

Keyword Inventory ofera rezultate foarte bune insa ofera ceva mai putine optiuni decat unealta AdWords. Ofera un top al celor mai cautate cuvinte (facand asocieri) si creaza un top al celor mai cautate cuvinte.

Din pacate rezultatele cautate am observat ca sunt afisate pentru luna ianuarie 2007.

WordTracker

Poti obtine cateva rezultate bune folosind aplicatia gratuita de la Wordtracker. Putin cam greu de folosit pe Romania dar daca ai ceva campanii pe extern merge foarte bine. Are cateva filtre adult (ca rezultatele sa fie mai bune), afiseaza numarul de cautari si functioneaza repede si usor. Wordtracker foloseste aceasta formula pentru a estima numarul de cautari. Interesant este ca datele folosite de fapt vin de la Dogpile.com si Metacrawler.com, cam 0,63% din toate cautarile. Incurajator, nu?

Keyword Discovery

O unealta foarte buna, oferind multe rezultate este Keyword Discovery. Primele 100 de rezultate sunt gratuite. Restul poti sa le primesti inscriindu-te la varianta platita.

Recomandarea mea este sa combini aceste servicii pentru a fi sigur ca primesti cele mai bune rezultate.

O adresa interesanta cu foarte multe carti depre Pay-Per-Click Search Engine Marketing veti gasi chiar pe Google book.

Publicitate

2 gânduri despre „Pay per Click Tools”

Comentariile sunt închise.