IBP – Internet Business Promoter

IBP este prescurtarea de la: Internet Business Promoter. Cu ajutorul acestui program veti putea promova site-ul creat. Aceasta promovare este necesara pentru ca potentialii vizitatori sa poata afla de existenta site-ului.

Practic cu ajutorul programului site-ul nostru poate fi inscris in baza de date a celor mai cunoscute motoare de cautare cum ar fi: GOOGLE, ALTAVISTA, MSN, YAHOO, si multe altele de care poate nici nu ati auzit. Odata site-ul inscris in baza de date a motoarelor de cautare poate fi foarte usor gasit de catre cei care pot fi potentialii vizitatori. In cazul in care ignorati acest aspect puteti avea neplacuta surpriza sa constatati ca desi , poate site-ul este interesant si util, nimeni sau aproape nimeni nu-l viziteaza!

IBP este un utilitar profesionist de promovare al paginilor web. Principiul de functionare al programului se poate rezuma pe scurt la faptul ca site-ul promovat este inscris pe paginile motoarelor de cautare din toata lumea, din SUA pana in Australia. Deoarece programul este demo, nu permite inscrierea paginii promovate, decat pe un numar restrans de motoare de cautare. Acest inconvenient se poate contracara si va fi descris in cele ce urmeaza.

Dupa descarcarea programului v-om trece la configurarea lui. Acest lucru se va face in trei etape. Va trebui sa introduceti datele de contact, datele site-ului care urmeaza a fi promovat precum si minim 5 cuvinte cheie referitoare la site. La sfarsitul acestor etape programul va porni. Programul poate fi foarte util chiar si incepatorilor datorita faptului ca are o functie numita HTML validator. Cu ajutorul acestei functii se pot corecta eventualele greseli facute la scrierea codului HTML. Este util si celor cu mai multa experienta in domeniu.

Pe langa multele functii pe care le are acest program cel care ne intereseaza si de care ne vom ocupa este inscrierea site-ului pe paginile motoarelor de cautare “Search Engine Submitter (semi-automatically)” Accesand aceasta sectiune a paginii veti avea posibilitatea sa inscrieti pagina dmv. pe cele mai importante motoare de cautare din intreaga lume. Modalitatea de inscriere al paginii este urmatoarea:

1. Click pe “Search Engine Submitter (semi-automatically)

2. In partea stanga a paginii apare un tabel cu lista tarilor in ordine alfabetica. Primul pelista este Australia. Click pe acesta. Apare o alta lista care contine motoarele de cautare cele mai importante din Australia. Click pe primul, in partea stanga a paginii apare pagina pe care in mod normal s-ar putea face inscrierea site-ului nostru. Din pacate varianta demo nu permite acest lucru. Inscrierea poate avea loc doar in cazul paginilor care au doar o singura etapa la inscriere. In realitate 98% din pagini au cel putin doi pasi la inscriere.

3. Acest impediment se va solutiona in felul urmator: in momentul in care se face click pe url-ul site-ului din tabelul aflat in dreapta, in temporar ramane memorat aceasta adresa. Noi va trebui doar sa cautam aceasta adresa si sa-l accesam din browser-ul nostru. Nimic mai simplu, deschidem o noua pagina cu ajutorul internet explorer, in cazul de fata, si introducem cel putin prima parte a denumirii site-ului si enter. In mod normal pagina care a fost afisat initial va trebui sa apara si de aceasta data, dar fara limitarile date de programul folosit.

Aceste operatiuni se repeta pentru fiecare site in parte. Este adevarat ca necesita ceva timp dar merita pentru ca operatiunea respectiva o faceti, in mod normal, odata. In mod normal deoarece sunt anumite pagini care daca site-ul inscrisnu contine informatiile si in limba tarii respective nu permit inscrierea sau pur si simplu percep taxe de inscriere, dar in cazul de fata nu este cazul

Publicitate

Un gând despre „IBP – Internet Business Promoter”

Comentariile sunt închise.