Marketing prin articole

Exista o metoda gratuita de a promova un sit sau un produs propriu. Iar aceasta metoda gratuita poate sa creasca traficul paginii si castigurile, dubland sau chiar tripland.

Aceasta metoda se numeste MARKETING PRIN ARTICOLE. Este o metoda sigura si usoara de a face cunoscuta sit-ul tau deja folosita si la noi pe o scara tot mai larga.

Cum functioneaza?

Trebuie sa scrii articole referitoare la tema sit-ului tau si sa publici pe cat mai multe pagini, care preiau continut. Usor de facut, nu consuma mult timp si poate sa te faca expert in acel domeniu, plus aduce mai mult trafic pe sit, iar prin acesta cresc veniturile tale.

Daca nu stii unde sa publici articolul, am o propunere pentru tine. Luna trecuta am dat drumul revistei electronice Online Marketing Magazin si caut articole bune pentru numerele viitoare, asa ca esti binevenit. Contacteaza-ma si trimite articolul.

Cum poate scrierea unor articole sa-mi creasca veniturile si traficul ?

Articolul publicat pe sit-urile care preiau continut sau in revista Online Marketing Magazin contine un link catre sit-ul tau. Cititorii, dupa ce au citit articolul, de obicei sunt interesati de persoana care a scris-o, asa ca dau click si-ti fac o vizita neasteptata. In multe cazuri aceste articole pot fi preluate, iar multi webmasteri cauta continut de calitate, asa ca preiau articolele si il publica si pe paginile lor.

In felul acesta o sa ai alte linkuri, care arata catre sit-ul tau, iar toti cititorii acestor sit-uri o sa fie potentiali vizitatori ai tai.

Si cum o sa creasca lista ta de articole publicate pe sit-uri diferite, asa o sa creasca si numarul linkurilor, care arata spre tine. Iar majoritatea motoarelor de cautare dau o semnificatie mare acestui fapt, asa ca acest lucru poate sa determine importanta unui anumit sit.

Cu cat un sit are mai multe linkuri externe, cu atat devine mai important in ochii motoarelor de cautare. Iar prin aceasta iti creste page rank-ul pagini si primesti o pozitionare mai buna in listele de rezultate al motoarelor.

Daca sit-ul tau promoveaza un produs sau un anumit serviciu, clickurile primite prin articolele publicate o sa insemne mai multi clienti potential. Chiar daca acesti vizitatori numai trec prin sit, nu se stie niciodata, daca in viitor n-o sa aiba nevoie de respectivul produs sau serviciu oferit de tine.

Vezi cat de usor este?

Motoarele de cautare nu indexeaza numai sit-urile web, ei indexeaza si articolele publicate. Indexeaza toate articolele care au tema asemanatoare sit-ului tau. Deci, cand cineva o sa faca o cautare pentru tema respectiva, lista rezultatelor o sa contina si sit-ul tau si chiar articolul scris de tine.

Si daca te gandesti mai de aproape, nu era nevoie de un efort mare din partea ta de a aduce vizitatori. Era nevoie de articol si de rest se ocupa motoarele.

Sursa

Publicitate

5 gânduri despre „Marketing prin articole”

  1. Buna!

    Word of Mouth Marketingul mi se pare un subiect bun pentru revista Online Marketing Magazin… Ce zici?
    Trender incearca sa implementeze astfel de campanii de promovare, prin WOM la noi in tara… Cum ti se pare ideea? Crezi ca in Romania ar fi un succes?!

    Un salut calduros din Timisoara.

Comentariile sunt închise.