Inscriere in directoare

Inainte sa incepi inscrierea in directoare, ar fi bine sa pregatesti cateva date despre site-ul tau:

  1. adresa: aici vom pune link-ul catre site. Este foarte important sa folosim doar o singura varianta a adresei pentru absolut toate inscrierile sau schimburile de link-uri: ori cu ori fara www (exemplu: http://www.ipsum.ro/ sau http://ipsum.ro pentru a evita filtrul de continut duplicat al lui Google.
  2. titlul: desigur, titlul site-ului – adica ceea ce se afla intre tag-urile title pe pagina principala a site-ului. Cel mai bine este sa eviti titlurile care arata a spam – nu este bine nici pentru site si nici nu vei fi acceptat in director!
  3. 2 descrieri. Una dintre descrieri sa fie scurte (pana in 200 de caractere) iar cealalta ceva mai lunga (aproximativ 400 de caractere). Este foarte important ca descrierea sa nu aiba superlative sau exagerari – “cel mai bun”, “cel mai tare”, “cel mai informativ” sunt descrieri total inacceptabile. Spune doar ce subiect are site-ul si daca are ceva mai special (de la software gratuit pana la informatii in anumite nise).
  4. cuvinte sau fraze cheie (in jur de 10-15): aici nu prea ai cum sa exagerezi, atata timp cat nu repeti cuvintele sub diferite forme, gen singular/plural sau feminin/masculin. Aceste tactici nu vor da nici un rezultat!

Dupa ce ai facut cele de mai sus refa-le dar cu titlu, descrieri si cuvinte cheie diferite. Este foarte important ca site-ul sa nu fie inscris cu aceeasi descriere la toate directoarele. Foloseste un set pentru primele 20 de directoare, un al doilea set pentru urmatoarele 20 de directoare si tot asa in continuare. De preferat este sa fie cat mai multe seturi, dar intre 3 si 5 este foarte bine atata timp cat sunt alternate in timpul inscrierilor!

Pentru sfarsit, cateva liste de directoare:

  1. Lista de directoare web straine de pe acest site.
  2. Info Vilesilencer – o lista foarte buna cu directoare care transmit PageRank.
  3. Strongest Links directory list – o lista detaliata cu multe directoare, gratuite si cu plata (cele care au pe coloana “Free?” valoarea “Yes” sunt gratuite).
  4. Lista de directoare web romanesti de pe acest site.
  5. Lista de directoare firme de pe acest site.

O ultima atentionare: link-urile trebuie sa poata fi urmate de motoarele de cautare ca sa fie de ajutor in eforturile tale de optimizare. Iata cum sa vedem daca directoarele sau paginile de unde avem link-uri vor trimite motoarele de cautare spre noi:

  • acceseaza fisierul robots.txt. Acesta se afla in radacina site-ului, deci pentru exemplu.com ne ducem la adresa http://www.exemplu.com/robots.txt – daca vedem linia “Disallow: /” (dupa / fiind directorul in care se afla pagina cu link-ul nostru) inseamna ca motoarele nu vor vedea acea pagina.
  • Pentru urmatoarele 2 metode trebuie sa vedem sursa paginii unde avem sau vrem sa ne punem link-ul. In Internet Explorer putem face asta prin click dreapta pe pagina si apoi click pe “View Source”, iar in Mozilla Firefox tot click dreapta pe pagina si apoi “View Page Source”.

  • a doua metoda ar fi sa ne uitam in head dupa metatag-ul “robots”; daca sectiunea content are ca valoare “no index, no follow” inseamna ca link-ul nu va fi de folos pentru optimizare.
  • a treia metoda este sa ne uitam la link: daca are atributul rel=”nofollow” link-ul nu va fi urmat de motoarele de cautare.

De asemenea link-urile pot fi verificate foarte simplu prin folosirea plugin-ului SearchStatus pentru Firefox si activarea optiunii “Highlight nofollow links” (se activeaza prin click dreapta pe semnul “@”, semn ce se afla langa indicatorul PageRank-ului).

Sursa

Publicitate

3 gânduri despre „Inscriere in directoare”

  1. Mersi de listele cu directoare si de sfaturile pentru optimizare, nu stiam de pluginul Search status, e foarte folositor.

Comentariile sunt închise.